Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις προς Άμστερνταμ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις προς Άμστερνταμ

 

Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” προς το Άμστερνταμ κι αντίστροφα ξεκίνησε σήμερα η αεροπορική εταιρία TRANSAVIA, με τη Θεσσαλονίκη να γίνεται ο 16ος ελληνικός προορισμός, μεταξύ των 160, περίπου, που καλύπτει ο αερομεταφορέας στην Ευρώπη. Οι τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως θα γίνονται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε πέντε από το Σεπτέμβριο, που θα υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα.

Ο ναύλος, ξεκινάει από 70 ευρώ, συν τα τέλη κράτησης (5 ευρώ) και εκτιμάται ότι θα είναι δελεαστικός όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την ελληνική κοινότητα του Αμστερνταμ και τους Έλληνες σπουδαστές στην Ολλανδία.

Τα παραπάνω γνωστοποιηθήκαν σήμερα, κατά την εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης της εταιρείας από το Αμστερνταμ, η οποία έγινε με ζωντανή μουσική από τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου και με παραδοσιακά γλυκά εδέσματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Transavia για την Ελλάδα, Παναγής Βασσιλάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Βύρων Θεολόγης και ο αερολιμενάρχης Αχίλλειος Τοπούζας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επιχειρούσε μέσω Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν, αλλά τελικά «επέστρεψε» στις πτήσεις charter καταργώντας τις τακτικές, που είχαν φτάσει τις 10 εβδομαδιαίως.

Σήμερα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία πετάει με απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της Αθήνας, των Χανίων και του Ηρακλείου, της Σαντορίνης, της Κω, της Κέρκυρας, της Κεφαλλονιάς , της Ζακύνθου, της Ρόδου, της Χίου, της Καλαμάτας, της Μυτιλήνης, της Πρέβεζας, της Σάμου και της Ζακύνθου προς Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αϊντχόβεν, καθώς και προς Παρίσι, Λυόν και Νάντη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ