Πήραν προθεσμία οι ταραξίες της Θεσσαλονίκης

Πήραν προθεσμία οι ταραξίες της Θεσσαλονίκης

Προθεσμία να απολογηθούν μεθαύριο (Μ. Τετάρτη) ζήτησαν και πήραν από τον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν, οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα, κοντά στο τουρκικό προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο απ’ αυτούς.

Το μεσημέρι, οι δύο κατηγορούμενοι, 26 και 23 ετών, οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Ιωαν. Κατσή, η οποία, με βάση τη σχηματισθείσα δικογραφία, απήγγειλε σε βάρος τους τις προβλεπόμενες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό, βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του 26χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει -μεταξύ άλλων- τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αντίστασης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ο δεύτερος, ένας 23χρονος φοιτητής, κατηγορείται ότι κατείχε παράνομα έναν πομπό και η δίωξη στην περίπτωσή του είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Αμφότεροι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ