Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, σήμερα, στις 12.30,στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ηράκλειο, ενώ, παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

“Έχουμε διανύσει ενάμιση μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Τα προβλήματα αφορούν τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που όσο περνούν οι μέρες, όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, φαίνεται να χειροτερεύουν. Είναι αδιανόητο να μπαίνουμε στο Νοέμβριο και να υπάρχουν 100 κενά εκπαιδευτικού προσωπικού.

Φέτος, δεν έγινε κανένας διορισμός και οι προσλήψεις αναπληρωτών φτάνουν μόλις τις 385 πανελλαδικά. O σχεδιασμός του υπουργείου είναι να επιβάλλει προσλήψεις, μέσω ΟΑΕΔ και κοινωφελούς εργασίας.

Ξεκίνησαν τη χρονιά με 27 και άνω μαθητές στα τμήματα, καθώς ασκήθηκαν διοικητικές πιέσεις, για να εφαρμοστεί αυτό.

Αναμορφωμένα ωρολόγια προγράμματα που «διαμορφώθηκαν», χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, παρά μόνο τα πολιτικά παζάρια.

Νέα μαθήματα, όπως η φυσική Α’ Γυμνασίου, χωρίς βιβλίο και ύλη.

Συρρίκνωση και κατάργηση όλων των υποστηρικτικών δομών των σχολείων (βιβλιοθήκες, κλπ).

Άδειασαν τα γραφεία της δ/νσης δευτεροβάθμιας από προσωπικό. Δεν εγκρίθηκαν αποσπάσεις, παρά μόνο διάθεση για μερικές ώρες. Το προσωπικό που μεταλλάχθηκε από εκπαιδευτικό σε διοικητικό, μετά τη διαθεσιμότητα και στελέχωσε τα γραφεία μερικώς, «ξαναβαπτίστηκαν» εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν τα κενά στα ΕΠΑΛ των μαθητών που απέμειναν από την κατάργηση ειδικοτήτων.

Μετακινήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού δημιούργησαν λογιστικές υπεραριθμίες με τα παραπάνω μέτρα.

Και αυτή την εβδομάδα, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα:

Το ημερήσιο πρόγραμμα μέτρων περικοπής της δημόσιας εκπαίδευσης προβλέπει την κατάργηση των παράλληλων τμημάτων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικό προσωπικό; Θα περικόψουμε ό,τι έχει απομείνει, για να το δημιουργήσουμε.

Οι επιπτώσεις στη σχολική μονάδα, ν’ αλλάξουν τμήματα, μετά από ενάμιση μήνα; Απλώς, δεν μας ενδιαφέρουν.

Οι επιπτώσεις στη εκπαιδευτική διαδικασία; Απλώς, δεν μας ενδιαφέρουν.

Οι επιπτώσεις στα παιδιά; Απλώς, δεν μας ενδιαφέρει.

Οι επιπτώσεις στους εκπαιδευτικούς που θα αναγκαστούν πάλι να μετακινηθούν;

Αυτό κι αν είναι που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και αυτό οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα κενά στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα”.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ