Ανοιχτή επιστολή θεσσαλικών φορέων στον Τσίπρα

Ανοιχτή επιστολή θεσσαλικών φορέων στον Τσίπρα

 

Τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών έργων του Αχελώου -της Μεσοχώρας και της Συκιάς- ζητούν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίξει, το ΤΕΕ- τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Λάρισας, το Οικονομικό Επιμελητήριο-Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας και η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ), με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στην Λάρισα.

Όπως επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- οι προαναφερόμενοι φορείς: “Ως γνωστόν, στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας, επί του Άνω Αχελώου, εκτελούνται δύο σημαντικά υδροδυναμικά έργα, τα οποία, με την ένταξή τους στο εθνικό ενεργειακό σύστημα, αναμένεται να αυξήσουν κατά 11% (και υπό προϋποθέσεις κατά 17%) τη συνολική ισχύ των υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας της χώρας”.

Ειδικά εκείνο της Μεσοχώρας -συνεχίζουν- με τον υδροηλεκτρικό σταθμό στην θέση “Γλύστρα”, εξελίσσεται κυριολεκτικά σε ένα τεράστιο ηθικό, πολιτικό και οικονομικό ζήτημα, δεδομένου ότι το έργο αυτό είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένο από το 2001 αλλά δεν έχει ακόμη λειτουργήσει. Αλλά και το ΥΗΕ Συκιάς -του οποίου η κατασκευή ως φυσικό αντικείμενο υπερέβη το 60%- εκκρεμεί ως προς την ολοκλήρωση του και η ένταξη του στο ενεργειακό σύστημα. Με τα έργα αυτά, επισημαίνεται, αναμένεται επίσης να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και παράλληλα οι προϋποθέσεις περιορισμού των πανάκριβων εισαγωγών ενέργειας και εν τέλει μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα απαραίτητο σήμερα για τους χειμαζόμενους καταναλωτές, τη βιομηχανία, τους αγρότες, κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς της Θεσσαλίας, απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν: “εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών εκλογών, ζητάμε το κόμμα σας και εσείς προσωπικά, να συνταχθείτε με όλους τους Θεσσαλικούς φορείς και να δεσμευτείτε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία αυτών των τόσο μεγάλης σημασίας έργων”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ