Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για την εκδίκαση της Εφέσεως του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος είχε καταδικασθεί για την ανθρωποκτονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη κατά πλειοψηφία, διότι απερρίφθη το αίτημά του για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Στην απόφαση της πλειοψηφίας, μειοψήφησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο αρχαιότερος Δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι διετύπωσαν στα Πρακτικά την άποψή τους ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν τέλεσε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, αλλά με ενδεχόμενο και επίσης εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να του αναγνωρισθεί ελαφρυντικό».

«Το δικηγορικό μας γραφείο παρίστατο σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και ζήτησε την πρόοδο της δίκης, αλλά λόγω του ότι η Γραμματέας της Έδρας συμμετείχε στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, η δίκη αναβλήθηκε με πιθανότερη ημερομηνία προσδιορισμού αυτή του Μαρτίου του 2015, χωρίς όμως να προσδιορισθεί η ακριβής ημέρα», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Πολιτική Αγωγή που εκπροσωπούνταν από τους Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή της υποθέσεως, διότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ο προσδιορισμός της δίκης τους αιφνιδίασε και δεν είχαν προετοιμαστεί.

Ο Κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπούνταν στο Δικαστήριο από το δικηγορικό μας γραφείο διότι λόγω της απεργίας δεν είχε μεταχθεί στα δικαστήρια, ζήτησε την πρόοδο της δίκης και δεν υπέβαλε κανένα αίτημα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ