Έχω κατάθλιψη: Τι πρέπει να κάνω για να νιώσω καλά

Έχω κατάθλιψη: Τι πρέπει να κάνω για να νιώσω καλά

 

Η αποφυγή της κοινωνικής επαφής είναι ένα κοινό μοτίβο που μπορεί να παρατηρήσετε όταν πέφτετε σε κατάθλιψη. Μερικοί άνθρωποι σταματούν να κάνουν δραστηριότητες, που άλλοτε απολάμβαναν να κάνουν και απομονώνουν τους εαυτούς τους από τον κόσμο. Άλλοι πάλι καταφεύγουν στο αλκοόλ ή στο πρόχειρο φαγητό προσπαθώντας έτσι, να καλύψουν τον πόνο και την δυστυχία τους.

Οι παγίδες της κατάθλιψης διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά αυτό που έχουν κοινό είναι ότι χειροτερεύουν τη διάθεση του ατόμου, διαιωνίζοντας έναν φαύλο κύκλο. Παρακάτω αναφέρονται έξι συμπεριφορικές παγίδες που συχνά συνοδεύουν την κατάθλιψη και πως μπορείτε να τις αποφύγετε τελείως όσο εσείς και ο γιατρός ή θεραπευτής σας δουλεύετε στο προσκήνιο.

 

1η παγίδα: Κοινωνική απομόνωση

Η κοινωνική απομόνωση είναι η πιο κοινή ένδειξη της κατάθλιψης. «Όταν είμαστε κλινικά καταθλιπτικοί, υπάρχει μια ακατανίκητη τάση να απομακρυνθούμε από τους άλλους και να κλειστούμε στον εαυτό μας», αναφέρει η Stephen Ilardi, Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και συγγραφέας βιβλίων συμπεριλαμβανομένου και του βιβλίου «Η θεραπεία της κατάθλιψης». «Καταλήγει να είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε. Στην κατάθλιψη, η κοινωνική απομόνωση συνήθως εξυπηρετεί στο να χειροτερεύει την ασθένεια και το πώς αισθανόμαστε», αναφέρει η Ilardi. «Η κοινωνική απομόνωση ενισχύει την αντίδραση του εγκεφάλου στο stress. Η κοινωνική επαφή βοηθάει βάζοντας φρένο στην κατάθλιψη»…

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ