Τέσσερις φύλακες «καίει» το πόρισμα για τον Καρέλι

Τέσσερις φύλακες «καίει» το πόρισμα για τον Καρέλι

Οι τέσσερις πρώην καταδρομείς – αλεξιπτωτιστές σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών είναι αυτοί που φαίνεται να έχουν καταφέρει τα χτυπήματα, τα οποία μεμονωμένα ή συνδυαστικά προκάλεσαν το θάνατο Ιλία Καρέλι, με ειδικές πολεμικές λαβές, χρησιμοποιώντας βραχίονες και αγκώνες, όταν εκείνος ήταν δεμένος πισθάγκωνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και τις φιλικές συζητήσεις – ανακρίσεις με τέσσερις από τους βασικούς κατηγορουμένους, οι οποίοι αποκάλυψαν τμηματικά και συνδυαστικά τα όσα βασανιστικά συνέβησαν στο δωμάτιο – ψυγείο των φυλακών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αρμόδιας υπηρεσίας, προκύπτει προετοιμασία βασανιστικής «υποδοχής», όχι, όμως και εξόντωσης. «Ήθελα να τον χτυπήσω. Τον λυπήθηκα, όμως, όταν τον είδα σε άθλια κατάσταση. Τον χτυπούσαν, όμως, όλοι οι άλλοι και το έκανα και εγώ, για να μην πουν ότι λιποψύχησα» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κατηγορουμένους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ