Έτσι έγινε η επίθεση στο πανεπιστήμιο

Έτσι έγινε η επίθεση στο πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου, η χθεσινή μέρα δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης.

Το περιστατικό, όπως είπε, σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ και αφορμή φαίνεται να στάθηκε λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος “με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο”, όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά και κατόπιν απειλών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδερογροθιές και λοστούς εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κάτι περισσότερο από “λυπηρό” χαρακτηρίζουν το χθεσινοβραδινό περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητών από αγνώστους εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας.

“Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός, το 2014 να υπάρχει τέτοια ωμή βία εντός των πανεπιστημίων- που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού- η οποία να μην έχει καν πραγματική αιτία. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ., Χάρρυ Παπαπανάγος.

Οι φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ δύο άλλοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ