Ξεκινούν οι απολογίες για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη

Ξεκινούν οι απολογίες για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη

 

Της Άννας Κανδύλη

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες ο κύκλος των απολογιών στην υπόθεση με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της εταιρείας De Puy καθώς θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις περίπου τριάντα  πρόσωπα  στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δέκα γιατροί από διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στελέχη εταιριών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εταιρίας De Puy. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση  είναι απάτη, συνεργεία και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 – 2006 και η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ καθώς οι ανακριτές εντόπισαν  υπερκοστολόγηση  ιατρικών ειδών  έως και 35% αλλά και μίζα ύψους περίπου 20%  που φέρεται να δόθηκε σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες με τίτλους όπως  “best doctors”  που εμπεριείχαν  συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον έλεγχο τους εντόπισαν ανταλλαγή e-mail μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιρειών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ