Στο εδώλιο για το πρόγραμμα «Ερμής» ο Σμπώκος

Στο εδώλιο για το πρόγραμμα «Ερμής» ο Σμπώκος

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής δεν έκανε δεκτή την αίτησή του Γιάννη Σμπώκου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τη μίζα των 500.000 ευρώ που φέρεται ότι έλαβε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής».

Με το ίδιο βούλευμα εκτός από τον κ. Σμπώκο, παραπέμπονται σε δίκη για την ίδια υπόθεση οι Αντώνης Κάντας, Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Σμπώκος, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας, ενώ ο κ. Κάντας επιπρόσθετα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας ως προς την μίζα των 500.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι οι κ.κ. Κάντας, Λεονταρίτης και Ανδρουλάκης δεν κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ έχει και άλλες δικαστικές εμπλοκές σε εξοπλιστικά προγράμματα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ