Συνελήφθη 17χρονος διακινητής μεταναστών

Συνελήφθη 17χρονος διακινητής μεταναστών

 

Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε σκοπό τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων πέντε ατόμων.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα φορτηγάκι στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε στο σήμα των αρχών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Δερβένι και συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός, ενώ όπως διαπιστώθηκε επέβαιναν 19 μη νόμιμοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένας ανήλικος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο φορτηγάκι από την περιοχή του Έβρου με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια θα μετέβαιναν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Για τη μεταφορά τους κατέβαλαν από 1.000 έως 2.000 δολάρια ΗΠΑ ο καθένας.

Επιπλέον, στην Ορεστιάδα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, γιατί με δύο βάρκες μετέφεραν από τα τουρκικά παράλια δέκα μη νόμιμους μετανάστες, ενώ αποτράπηκε η είσοδος στη χώρα άλλων 40 μη νόμιμων μεταναστών που ανέμεναν στην τουρκική όχθη για να προωθηθούν σε ελληνικό έδαφος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ