• Γίνε και εσύ "εικονικός νονός"

  12:03 μμ, Πέμπτη 20 Μάρ 2014 12:03 μμ, Πέμπτη 20 Μάρ 2014

  Γίνε και εσύ "εικονικός νονός"

  Ένα πασχαλινό δέμα γεμάτο αγάπη προς τα παιδιά οικογενειών, που δοκιμάζονται από την κρίση, θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν, όσοι επιλέξουν να γίνουν "εικονικοί νονοί", στο πλαίσιο της δράσης "Ένα παιδί περιμένει εσένα, για να κάνει Ανάσταση", που υλοποιεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

  Η συγκεκριμένη δράση αφορά 160 παιδιά, από βρέφη ενός έτους μέχρι και εφήβους 16 και 17 ετών, που περιμένουν από τους "εικονικούς νονούς" ένα δέμα με "όσα δίνει ένας νονός στο βαφτιστήρι του: Mία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα αυγό και ένα δώρο ή δώρα. Ό,τι μπορεί κανείς και έχει την ευχέρεια" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου, σημειώνοντας ότι το Κέντρο θα συλλέγει τα δέματα από την 1η μέχρι και τις 11 Απριλίου.

  Η δράση υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αφορούσε 120 με 130 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός των παιδιών έχει αυξηθεί.

  Σύμφωνα με την κ. Μουρατίδου, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πολίτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ελληνίδας από την Ισπανία που έγινε πέρυσι "εικονική νονά" και φέτος, μόλις ενημερώθηκε για τη δράση, τηλεφώνησε στο Κέντρο, για να συμμετάσχει και πάλι.

  Την περασμένη χρονιά, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο ικανοποιητική που το Κέντρο ετοίμασε και διέθεσε πασχαλινά πακέτα και στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο.

  Στη φετινή δράση, όπως και πέρυσι, ξεχωρίζει η διακριτικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, που συνήθως προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά "στρώματα".

  Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν "εικονικοί νονοί", μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-82788), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, για να στείλουν το πασχαλινό δέμα στον άγνωστο παραλήπτη. "Τους δίνουμε έναν αύξοντα αριθμό, το φύλο και την ηλικία του παιδιού και από εκεί κι έπειτα η διαδικασία παίρνει το δρόμο της" σημειώνει η κ. Μουρατίδου.

  Η ίδια εκφράζει την ελπίδα πως και η φετινή δράση θα είναι επιτυχής, επισημαίνοντας ότι το Κέντρο συνέλεξε 20 πακέτα-δέματα αγάπης για τα παιδιά μέχρι τις 11 Απριλίου.

  Πολλά από τα παιδιά που εντάσσονται στη δράση μπορεί να έχουν νονούς, όμως, εξαιτίας της κρίσης, ενδέχεται να πάρουν μόνο μία λαμπάδα, οπότε το Κέντρο "τους δίνει περισσότερη χαρά", προσθέτει η κ. Μουρατίδου.

  Το Κέντρο παρέχει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτική, ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη στις οικογένειες που στηρίζει και υλοποιεί διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργική απασχόληση παιδιών.

  Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (πληροφορίες στην ιστοσελίδα www. sosvillages.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο, που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαiδη και είναι η μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης.

  Η δράση του πλαισιώνεται από μία δραστήρια τοπική ομάδα εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 100 και πλέον παιδιά και είναι σε άμεση σχέση με το αντίστοιχο Κέντρο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα