Συνελήφθη 35χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 35χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Ένας 35χρονος ημεδαπός συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Μυτιλήνη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Όπως προέκυψε ο 35χρονος διατηρούσε επικοινωνία με ανήλικη κοπέλα, αρχικά μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου και στη συνέχεια ανταλλάσοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, εκμεταλλευόμενος την απειρία της, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο ιδίου περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου ημεδαπού.

Ακολούθησε, χθες, έρευνα στο σπίτι του στη Μυτιλήνη, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ αυτού και της ανήλικης, ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της, αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e-mail στο [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ