H πιο γρήγορη άσκηση για καλογυμνασμένο κορμί

H πιο γρήγορη άσκηση για καλογυμνασμένο κορμί

Η υψηλής έντασης διακοπτόμενη προπόνηση (HIIT όπως ονομάζεται), το είδος γυμναστικής που αποτελείται από εναλλαγές πάρα πολύ έντονης άσκησης με χαλαρή προπόνηση, αποκτά ολοένα περισσότερους οπαδούς καθώς αν και είναι εξαντλητική, είναι πολύ αποτελεσματική.

Μέχρι τώρα ωστόσο οι επιστήμονες δεν ήξεραν πόσες εναλλαγές ήταν οι ιδεώδεις ούτε πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να προπονείται κάποιος για να έχει τα μέγιστα οφέλη. Στα ερωτήματα αυτά έρχονται να απαντήσουν δύο νέες μελέτες.

Στη πρώτη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Experimental Physiology», πήραν μέρος 17 υγιείς νέοι άντρες και γυναίκες τους οποίους οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ, στο Οντάριο του Καναδά, χώρισαν σε ομάδες.

Οι δέκα από αυτούς γυμνάστηκαν δύο φορές σε ισάριθμες ημέρες. Την πρώτη ημέρα ολοκλήρωσαν μια κλασική προπόνηση ΗΙIΤ, κάνοντας έξι λεπτά στατική ποδηλασία, εναλλάσσοντας τέσσερα σπριντ διάρκειας 30 δευτερολέπτων με χαλαρή ποδηλασία τεσσάρων λεπτών στο ενδιάμεσο.

Τη δεύτερη ημέρα έκαναν συνεχές σπριντ επί τέσσερα λεπτά για να κάψουν τις ίδιες θερμίδες με την προηγούμενη προπόνηση. Πριν και μετά από κάθε προπόνηση οι ερευνητές πήραν από τους εθελοντές δείγματα αίματος και μυϊκού ιστού.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ