Τρόποι να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Τρόποι να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Γράφει ο Παναγιώτης Καλιαντζής MD MRCOG1 DFFP – Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος / Εξειδικευμένος στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση & Προβλήματα Γονιμότητας.

1) ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης, αυτή θα πρέπει να είναι πλούσια σε:

Α) Πράσινα λαχανικά π.χ: σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο (διότι περιέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη που συμβάλλει στην παραγωγή καλής ποιότητας σπέρματος και στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου.

Β) Ξηρούς καρπούς όπως: καρύδια και αμύγδαλα διότι περιέχουν ω-3 λιπαρά και βιταμίνη Ε που βοηθάει στην παραγωγή υγιών κυττάρων.

Γ) Εσπεριδοειδή όπως: πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνια γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αυτή αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος και προάγει την ωορρηξία.

Δ) Δημητριακά ολικής άλεσης και γενικότερα σύνθετους υδατάνθρακες που περιέχουν βιταμίνη Β και Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορμονική ισορροπία και την παραγωγή ωαρίων και σπερματοζωαρίων.

2) ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ

Το υπερβολικό σωματικό λίπος οδηγεί σε υπερπαραγωγή ορισμένων ορμονών που διαταρράσουν την ωορρηξία, ενώ ο κύκλος μπορεί να είναι λιγότερο τακτικός.

Επιπλέον το υπερβολικό χαμηλό βάρος συμβάλλει στην μείωση της παραγωγής αρκετών ορμονών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή ωαρίων καθώς και στην δυνατότητα διατήρησης της εγκυμοσύνης…

Διαβάστε τη συνέχεια στο nowdoctor.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ