Ισόβια στην «μαύρη χήρα»

Ισόβια στην «μαύρη χήρα»

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 42 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στην Ευαγγελία Ζιάγκα, που κατηγορούταν για τη δολοφονία του 42χρονου Ζακυνθινού επιχειρηματία, Τάσου Τσαγκαρόπουλου, το Μάιο του 2009. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Στην απολογία της, η κατηγορούμενη προσπάθησε να παρουσιάσει τον επιχειρηματία ως εγκέφαλο σε μεγάλες απάτες, που είχε διαπράξει σε πολλά μέρη της Ελλάδας με θύματα συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Η δράστης έδειξε ως υπεύθυνο για τη δολοφονία τον ήδη νεκρό σύντροφό της, παρουσιάζοντας σχεδόν αμέτοχο στα γεγονότα τον εαυτό της και ισχυριζόμενη ότι υπέστη σοκ όταν είδε τις πρώτες σταγόνες αίματος και αμέσως μετά έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας τη «βρόμικη» δουλειά της εξαφάνισης του θύματος στα χέρια του συντρόφου της, αλλά κι ενός εργολάβου, μόνιμου κατοίκου Διακοφτού.

Η κατηγορούμενη, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φυλακών, ενέπλεξε τον σύντροφο της και στην εξαφάνιση του θύματος, το οποίο τσιμέντωσαν μετά την δολοφονία. Η ίδια είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, στην Αλβανία, και για τη φρικιαστική δολοφονία ενός από τους πρώην συζύγους της και για το λόγο αυτό της είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «μαύρη χήρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ