Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για το «Γεννήθηκα 17Ν»

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για το «Γεννήθηκα 17Ν»

 

Μία σιωπηρή διαμαρτυρία έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας. Ενας άνδρας στάθηκε στην είσοδο βιβλιοπωλείου, μοιράζοντας διακριτικά ένα χαρτί σε όποιον έμπαινε μέσα. «Το βιβλιοπωλείο αυτό πωλεί βιβλίο που διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα μου».

Ο Γιώργος Μομφεράτος σχεδόν 30 χρόνια μετά την ημέρα δολοφονίας του πατέρα του από την «17 Νοέμβρη» κρατά χαμηλούς τόνους και δεν έχει απασχολήσει με δηλώσεις του τα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, χθες βγήκε στο δρόμο, για να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το χαρτί που μοίρασε στους πελάτες του βιβλιοπωλείου είχε αποτυπωμένη μία παλάμη που έγραφε «Ως εδώ». Παρακάτω, θέλοντας να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του για την απόφαση του εκδοτικού οίκου Γ. Λιβάνη να εκδώσει το βιβλίο του “Λουκά” της «17 Νοέμβρη», αναφέρει:

«Παρακαλώ: Να θυμάστε: – Αγοράζοντας βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη βοηθάτε να πλουτίσουν αυτοί που έδωσαν βήμα στον Κουφοντίνα να διαφημίσει την δολοφονική του δράση – Να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας στους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου».

Υπενθυμίζεται πως ο εκδότης εφημερίδας «Απογευματινή», Νίκος Μομφεράτος, δολοφονήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1985 μαζί με τον οδηγό του, Παναγιώτη Ρουσέτη, στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, από μέλη της «17 Νοέμβρη».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ