Μύκονος-Έντονοι φόβοι για βύθιση και ρύπανση

Μύκονος-Έντονοι φόβοι για βύθιση και ρύπανση

 

Καμία θετική εξέλιξη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, με την προσάραξη του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu στη Μύκονο. Το πλοίο βρίσκεται μισοβυθισμένο στις βόρειες ακτές του νησιού από τα ξημερώματα της Παρασκευής και όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, η πλοιοκτήτρια εταιρία φροντίζει για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες αποκόλλησης και μεταφοράς του πλοίου, καθώς το μισό βρίσκεται ήδη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αντίθετα, με την πάροδο του χρόνου το ενδεχόμενο βύθισης ολοένα και αυξάνεται.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η προσοχή έχει επικεντρωθεί στην απάντληση του πλοίου το οποίο είναι φορτωμένο με 200 τόνους καυσίμων. Η επιχείρηση αυτή μόνο απλή υπόθεση δεν είναι καθώς τα τελευταία 24ωρα οι καιρικές συνθήκες αποτελούν αρνητικό σύμμαχο στις προσπάθειες των σωστικών μέσων. Οι ισχυροί Βοριάδες που πνέουν και την Τρίτη στην περιοχή, εμποδίζουν τόσο το απορρυπαντικό AEGIS 1, όσο και τα υπόλοιπα σκάφη (Λιμενικού και ρυμουλκά) που μετέχουν στην επιχείρηση να αναλάβουν ουσιαστική δράση.

Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, την Πέμπτη προβλέπεται επιδείνωση με ακόμη πιο ισχυρούς ανέμους.

 

Δείτε τη φωτογραφία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ