Κλιπ για τα μαλλιά σε ρόλο body-guard

Κλιπ για τα μαλλιά σε ρόλο body-guard

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ένα συνηθισμένο κοκαλάκι για τα μαλλιά, ωστόσο, είναι το απόλυτο «όπλο» όσων γυναικών πέφτουν θύματα βίας. Ο λόγος για το First Sign Hair Clip, μία έξυπνη μικρή συσκευή που φοριέται στα μαλλιά των γυναικών και εξασφαλίζει όλα τα στοιχεία, οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα, που μπορεί να οδηγήσουν τον δράστη στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως στοιχεία στη δίκη.

Πώς λειτουργεί; Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πομπό Bluetooth. Ετσι, στην περίπτωση που μία γυναίκα δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι, ο συναγερμός ενεργοποιείται και στέλνει δεδομένα σε εφαρμογή που τρέχει σε smartphone.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το First Sign Hair Clip συλλέγει οπτικό και ακουστικό υλικό, στοιχεία τα οποία στέλνει στο κινητό και στη συνέχεια σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Μάλιστα, προκειμένου να τρομάξει τον δράστη, η συσκευή «μιλάει» και τον προειδοποιεί ότι έρχεται βοήθεια και ότι υπάρχουν όλα τα σε βάρος του στοιχεία καταγεγραμμένα.

Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να διακρίνει την επίθεση με το ατύχημα.

«Οι ψεύτικοι συναγερμοί θα είναι σπάνιοι. Η ομάδα των μηχανικών μας εργάζεται πολύ σκληρά και προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος του κλιπ μαλλιών θα αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ συνηθισμένων χτυπημάτων της καθημερινής ζωής και εκείνων κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Rachel Emanuele, μιλώντας στο gizmag.com.

Πηγή: Techit.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ