Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους νοσηλευόμενους κρατούμενους έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος» διοργανώνει, στις 18:30, η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» η οποία, σε ανακοίνωσή της, καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαγγείλει, άμεσα, μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60. «Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους» υπογραμμίζεται.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» προσθέτει ότι η τροπολογία υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και επικαλείται «λόγους υγείας, ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών» θα αποφυλακίσει κρατούμενους ασθενείς που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια.

Ωστόσο, τονίζει ότι και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι από τη συγκεκριμένη τροπολογία θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο των φυλακών νοσηλεύονται 100 άτομα που πληρούν το όριο των ποινών και των προβλεπόμενων ασθενειών, αλλά θα αποφυλακιστούν μόνο 30.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ