Διώχνουν την κόρη τους επειδή δεν πενθεί την αδερφή της

Διώχνουν την κόρη τους επειδή δεν πενθεί την αδερφή της

Σε μια δύσκολη απόφαση προχώρησαν ο καπετάν Αντώνης Μπλάχας και η σύζυγός του Χρυσάνθη, γονείς της αδικοχαμένης Φαίης.

Να διώξουν από το σπίτι τους στη Ν. Μάκρη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τη μεγαλύτερη κόρη τους Μαρία Ελένη, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη για την τραγική κατάληξη της αδερφής της, αλλά και για την εξοργιστική εν γένει συμπεριφορά της, απέναντι στην οικογένεια.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» για τους τραγικούς γονείς που πλέον ζητούν από τη μεγάλη κόρη τους να απομακρυνθεί και να πάψει να τους δημιουργεί άλλα προβλήματα.

 

Η άτυχη Φαίη Μπλάχα

«Θέλουμε να φύγει από το σπίτι μας γιατί όσο μένει, μόνο δεινά προσθέτει στην οικογένεια με την προκλητική, ωμή και πέραν των ηθικών και κοινωνικών κανόνων συμπεριφορά της, που φορτίζει περισσότερο την ήδη έκρυθμη κατάσταση, με συνεχείς εντάσεις κι απρόβλεπτη συνέχεια.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο μιας υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ήταν ξημερώματα της 6ης Απριλίου πέρσι όταν ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης –που φέρεται να διατηρούσε σχέσεις και με τις δύο αδελφές- μετά από λογομαχία, γρονθοκόπησε την πανέμορφη Φαίη, μ’ αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα και ύστερα από 13 μέρες νοσηλείας να καταλήξει.

Ένα από τα πολλά γεγονότα που έχουν εξοργίσει τον πατέρα είναι ότι στο πρώτο μνημόσυνο για τη Φαίη, η μεγάλη αδελφή προτίμησε να πάει το σκύλο της σε καλλιστεία κι όχι να παραβρεθεί στο μνημόσυνο.

Ο καπετάν Αντώνης είχε πληροφορηθεί από την ίδια τη Φαίη ότι ο Β.Στεφανάκης διατηρούσε σχέση και με την αδελφή της και είχε προσπαθήσει να απομακρύνει τη μικρή του κόρη από τον χρυσαυγίτη «νταή» ,ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε αργότερα- είχε εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση στο περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή.

Ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημελειοδικών Αθηνών, η Μαρία Ελένη Μπλάχα παραπέμπεται να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, επειδή προσφέρθηκε, με ψευδή κατάθεση, να εξασφαλίσει άλλοθι στον δράστη του φονικού της αδελφή της, παρόλο που από την αρχή γνώριζε ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης ήταν αυτός που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της Φαίης.

Το δεύτερο σπίτι της οικογένειας το είχαν παραχωρήσει στην Μαρία Ελένη και τον τότε σύζυγό της.

Όπως προκύπτει από την άρση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η Μαρία Ελένη τη μοιραία νύχτα αλλά και τις επόμενες μέρες καλούσε συνεχώς τον δράστη. Από τις τηλεφωνικές κλήσεις θα αποδειχτεί αν υπήρχε και συνάντηση ανάμεσα στη Μαρία Ελένη και τον Στεφανάκη.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ