Θέλω να τσικνίσω, αλλά χωρίς να παχύνω. Μπορώ;

Θέλω να τσικνίσω, αλλά χωρίς να παχύνω. Μπορώ;

Το έθιμο επιβάλει απόψε να τσικνίσουμε. Πώς μπορούμε όμως να το κάνουμε χωρίς να χαλάσουμε τη δίαιτά μας αλλά και το στομάχι μας;

Γράφει η κ. Μπάμπου Σοφία Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

H Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα ή μάλλον η νύχτα που όλος ο κόσμος πρέπει “υποχρεωτικά” να φάει κρέας γιατί ακολουθούν οι 40 μέρες νηστείας μέχρι το Πάσχα. Έτσι λοιπόν κατά παρέες ο κόσμος “τσικνίζει” σε ταβέρνες και σε σπίτια με απαραίτητη συνοδεία μουσικής και ποτού.

Είναι μια δύσκολη ημέρα γεμάτη πειρασμούς για εκείνους που κάνουν δίαιτα ή θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. Όσοι από εσάς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μην κλεισθείτε στο σπίτι σας υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποφύγετε την κραιπάλη! Το γεγονός  ότι θα φάτε  έξω δεν σημαίνει ότι  θα πρέπει να φάτε ανθυγιεινά.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή  να πάρετε τον κατάλογο στα χέρια σας και να τον ανοίξετε. Στην πρώτη σελίδα βλέπετε ποικιλίες από ορεκτικά που συνήθως έχουν  βάση τα τυριά και τα αλλαντικά ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι τηγανητά. Μην υποκύψετε! Τα λιπαρά και το λάδι από το τηγάνισμα είναι σίγουρο ότι θα σκαρφαλώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στα ύψη. Γυρίστε αυτή τη σελίδα και στην επόμενη θα δείτε την ποικιλία από σαλάτες. Εκεί αφού απορρίψετε όσες σαλάτες έχουν σος, αλλαντικά, κοτόπουλο ή τυριά μέσα, είστε ελεύθεροι να παραγγείλετε όποια σαλάτα λαχανικών θέλετε στην οποία μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι.  Ακόμη σε πολλά εστιατόρια ή ταβέρνες σερβίρονται λαχανικά σχάρας ή ατμού τα οποία πάντα είναι μια καλή επιλογή για ορεκτικό. Δεν είναι κακό πάντως να παραγγείλετε παραπάνω από μια σαλάτες. Μια βραστή σαλάτα με μία ωμ�� είναι ότι πρέπει για να απασχολήσουν το πιρούνι σας μέχρι να έρθει η ώρα για το κύριο πιάτο.  Αν δεν αποφύγετε και τα μακροβούτια στο λάδι με το ψωμί τότε έχετε καταφέρει να γεμίσετε σημαντικό τμήμα του στομαχιού με λαχανικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ