Συνελήφθη δικηγόρος για δωροδοκία

Συνελήφθη δικηγόρος για δωροδοκία

 

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας 50χρονη δικηγόρος στον Πειραιά για παθητική δωροδοκία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της περιλαμβάνει επιπλέον παραβάσεις του Κώδικα Δικηγόρων και της νομοθεσίας που αφορά στην παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία από 26χρονη, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη δικηγόρος, αν και είχε διορισθεί από την αρμόδια δικαστική Αρχή, προκειμένου να την εκπροσωπήσει σε νομική της υπόθεση, δεδομένου ότι η ίδια τυγχάνει πολίτης χαμηλού εισοδήματος, απαίτησε παράνομα και έλαβε χρήματα από αυτήν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο είχε εκδοθεί σχετική απόφαση, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, η οποία προέβλεπε ότι η 26χρονη απαλλασσόταν από την υποχρέωση καταβολής των δικαστικών εξόδων. Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε και το διορισμό της 50χρονης δικηγόρου, ως πληρεξούσιας συνηγόρου της 26χρονης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επιπλέον ότι η δικηγόρος είχε αποσπάσει τμηματικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ, ενώ απαιτούσε και άλλα χρήματα από την 26χρονη, κατά την έκδοση της τελικής απόφασης της δικαστικής της υπόθεσης.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνελήφθη η 50χρονη στο δικηγορικό της γραφείο, στην περιοχή του Πειραιά, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, που της είχε παραδώσει η 26χρονη λίγη ώρα νωρίτερα.

Η συλληφθείσα δικηγόρος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ