ΦΩΤΟ-Τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο

ΦΩΤΟ-Τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο

Τον Νίκο Κούνδουρο τίμησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

“Κοινός παρονομαστής  των ταινιών του Νίκου Κούνδουρου, είναι ο άνθρωπος με τα πάθη, τα αδιέξοδα και τις προσδοκίες του. Σκηνικό του είναι η Ιστορία, που εκτυλίσσεται στις ταινίες του με καταπληκτική γνώση, αλλά και προσωπική εικαστική σφραγίδα», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος απονέμοντας στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη τιμητική πλακέτα «για την προσφορά του στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα”.

‘Από τότε που ασκώ αυτή τη χαρισματική προσφορά στον πολιτισμό, που λέγεται κινηματογράφος, δεν έχω ησυχάσει”, απάντησε ο κ. Κούνδουρος, ευχαριστώντας τον υπουργό. Και συνέχισε: “Είναι μια σχέση ψυχής με το κοινό. Δεν υπάρχει άλλη σχέση τόσο καίρια, τόσο βαθιά, που να ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο”.

Δεκάδες σκηνοθέτες απ’ όλες τις γενιές του Ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, καθώς και πολλοί ηθοποιοί και τεχνικοί παρευρέθησαν στην εκδήλωση, που τίμησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης  Δημήτρης Παντερμαλής, ο Γενικός Διευθυντής της Δημόσιας Τηλεόρασης Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Τώνης Λυκουρέσης και Γρηγόρης Καραντινάκης, η Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού και άλλοι παράγοντες του κινηματογραφικού κόσμου.

Τιμητική πλακέτα στον κ. Κούνδουρο απένειμε και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

“Πολλά από τα μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών είναι δημιουργοί που τιμούν όχι μόνο τον Ελληνικό, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό”, είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Και συνέχισε: “Εχω επίγνωση του γεγονότος ότι ο χώρος του πολιτισμού υφίσταται το άλγος της ανεργίας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι άλλοι επαγγελματικοί χώροι. Παρότι οι πόροι είναι από την πλευρά της πολιτείας μειωμένοι, ο Ελληνικός κινηματογράφος συναγωνίζεται εκείνον χωρών με μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. Η άνοιξη των νέων κινηματογραφιστών δεν είναι αποκομμένη από την προσφορά άλλων γενεών, που είναι πάντοτε παρούσες στη δημιουργία και στη σχέση με το κοινό. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού”, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, “δε θα πάψει να προσφέρει από το υστέρημά του. Θα συνεχίσει να στηρίζει τον κινηματογράφο και το θέατρο, να προσφέρει κίνητρα σε δημιουργούς αλλά και σε νέους επιχειρηματίες”.

 

 

                                     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ