Διαμαρτυρία στον Οίκο Ναύτου

Διαμαρτυρία στον Οίκο Ναύτου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έξω από τον Οίκο Ναύτου εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ουσιαστική κατάργησή του με μεθόδους που παραπέμπουν σε «άλλες εποχές».

Στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν το «εν κρυπτώ και παραβύστω» πλήρες  ξεπούλημα και ουσιαστική κατάργηση του Οίκου Ναύτου και μάλιστα με διαδικασίες ντροπής, που  θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες και όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε να ξεχάσουμε».

Παράλληλα, η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «με γραπτή εντολή «εξαιρετικώς επείγουσα» και ημερομηνία 13-2-2014 του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ εντέλλονται οι «επιτροπές παραλαβής να  αρχίσουν την διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.2014 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17.2.14…

Οι όποιες όμως μνημονιακές και λοιπές σκοπιμότητες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να   αποτελούν το άλλοθι για να στερούν από τους Έλληνες ναυτεργάτες τις στοιχειώδεις και  ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες και έχουν υποστεί πλείστες όσες στερήσεις και  θυσίες. Θα πρέπει να  αντιληφθούν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο  απροχώρητο και ότι ο ελληνικός  λαός και ιδιαίτερα οι ναυτεργάτες δεν αντέχουν άλλα βάρη στις  πλάτες τους».

Και επισημαίνει πως «οι  Έλληνες Ναυτεργάτες όχι  μόνον αντιδρούν και δεν δέχονται την  επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση αλλά προτάσσουν τα στήθη τους για την διαφύλαξη του ΟΙΚΟΥ  τους, ο οποίος και αποτελεί  δική τους περιουσία, που αποκτήθηκε με πολύ ιδρώτα  και  πολύ αλμύρα».

Εκπρόσωποι της ΠΝΟ συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη και ζήτησαν την  άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου «και  ταυτόχρονα δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα και την απεμπόληση της περιουσίας τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ