Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών-δολοφόνων

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών-δολοφόνων

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν οι οποίοι ήταν μέλη επικίνδυνης σπείρας ληστών που είχε βάλει στο στόχαστρο της σπίτια στα οποία έμεναν υπερήλικες με σκοπό την εύκολη λεία ενώ δεν δίσταζαν να σκοτώσουν τα ανυποψίαστα θύματα τους εάν εκείνα αντιστέκονταν. Επίσης από τις αρχές έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 26χρονου ομοεθνούς τους, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα οι τρεις δράστες, είχαν συστήσει από τον Φεβρουάριο του 2013, εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε ιεραρχική δομή, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία (modus operandi) των μελών της εγκληματικής ομάδας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία φέρεται να είχε ο 26χρονος, η επιλογή των «στόχων» τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες και να διαμένουν μόνοι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι η σπείρα αφού πρώτα λήστεψε στη συνέχεια δολοφόνησε έναν 66χρονο στο σπίτι του στη Θήβα τον Απρίλιο του 2013. Τα ίδια άτομα είχαν χτυπήσει ανελέητα και έναν 95χρονο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών όπου παρέμεινε για αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ