ΦΩΤΟ-Εδώ βρέθηκαν οι 1.300 στρατιωτικές σφαίρες

ΦΩΤΟ-Εδώ βρέθηκαν οι 1.300 στρατιωτικές σφαίρες

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

 

Το enikos.gr βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκαν χθες, από δύο εργαζόμενους του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού, οι 1.300 στρατιωτικές σφαίρες, μέσα σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων.

Η τοποθεσία βρίσκεται στο πλάτωμα του παλιού νταμαριού Κακορέματος Εργάνης κοντά στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι σφαίρες βρέθηκαν χθες στις 12.30 το μεσημέρι στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν σε εβδομαδιαία βάση τα συνεργεία του ΣΠΑΥ του δήμου Βύρωνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr εντοπίστηκαν δεσμίδες των οκτώ σφαιρών για τυφέκιο Μ1, δεσμίδες για FN, αλλά και σφαίρες για καλάσνικοφ. Μάλιστα, οι υπάλληλοι του δήμου, εντόπισαν δύο αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες στην περιοχή, τους οποίους κατεδίωξαν και συνέλαβαν. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς, οι δύο ρακοσυλλέκτες γνώριζαν για την ύπαρξη των πυρομαχικών, αλλά δεν ήξεραν ποιοι τα είχαν αφήσει στο σημείο.

 

 

Αναφορικά με το περιστατικό ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, δήλωσε: “Για μας η φύλαξη του Υμηττού αποτελεί καθημερινό στοίχημα. Η επισκεψιμότητα και η φύλαξη του βουνού είναι έννοιες συνυφασμένες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν άμεσα τις πλησιέστερες αστυνομικές δυνάμεις και τους υπέδειξαν το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν εγκαταλειμμένες, συσκευασμένες αλλά και χύμα, οι σφαίρες. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι σφαίρες που βρέθηκαν ήταν περίπου 500, ενώ την υπόθεση τη χειρίζεται η κρατική ασφάλεια και όχι  η Αντιτρομοκρατική.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ