Στελέχη της αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο

 

Την παρουσία μελών της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Κύπρο επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πολίτης”.

Σε δηλώσεις στην Αραδίππου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των δύο καταδικασθέντων ως δράστης της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα, μετά την καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια από το Κακουργιοδικείο, έδωσε κατάθεση στην  Αστυνομία και κατονόμασε τον άνθρωπο που παρείχε το όπλο και τα χρήματα για τη διάπραξη των φόνων, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς. Ο κ. Νικολάου είπε ότι όσα κατέθεσε διερευνώνται τόσο από την αστυνομία της Δημοκρατίας όσο και από ανακριτές της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Στο μέσο ερευνών δεν είναι εύκολο να λέμε αρκετά πράγματα”, σημείωσε ο κ. Νικολάου και πρόσθεσε πως ‘η κάθε πληροφορία η οποία έρχεται προσπαθούμε να διερευνηθεί, να δούμε πόσο αυτή συνδέεται ή συνάδει με τις πληροφορίες που είχαμε μέχρι τώρα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης γιατί, όπως έχω πει και το επαναλαμβάνω ξανά, παραμένει να δούμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτό το έγκλημα”.

Σύμφωνα με τον “Πολίτη” , πρόσθεσε πως “έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, έχουν έρθει και από την Ελλάδα αστυνομικοί ανακριτές, οι οποίοι έχουν και αυτοί πάρει κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο τους έδωσε πληροφορίες για ενέργειες στην Ελλάδα, ανέλαβαν και εκείνοι να διερευνήσουν τις δικές τους πληροφορίες και προσπαθούμε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληροφορίες αυτές. Τουλάχιστον για μας, αυτό που μας ενδιαφέρει σαν κυπριακή αστυνομία είναι να διερευνήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο έγκλημα”.

Ερωτηθείς κατά πόσον ζήτησε από την αστυνομία κάποια ανταλλάγματα για να προχωρήσει και σε γραπτή κατάθεση, ο Υπουργός απάντησε πως δεν έχει υπόψη του “για οτιδήποτε ανταλλάγματα. Εκείνο το οποίο αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης”.

Σε ερώτηση κατά πόσον η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να πει “οτιδήποτε περισσότερο καθόσον αφορά το πόσο κοντά είμαστε ή πόσο μακριά. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να πω είναι ότι έχουν δοθεί κάποιες πληροφορίες, οι οποίες διερευνώνται και αναμένουμε ότι αφού αξιολογήσουμε και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, αυτές μπορούν να μας καθοδηγήσουν περισσότερο στην προσπάθεια της διερεύνησης”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ