Η γυναικεία μνήμη υπερτερεί της ανδρικής

Η γυναικεία μνήμη υπερτερεί της ανδρικής

 

Για τις γυναίκες, αυτή είναι μια αξέχαστη είδηση. Αν όμως είστε άνδρας, πιθανώς θα θελήσετε να ξεχάσετε τη νεώτερη ετυμηγορία για τη… μάχη των δύο φύλων. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία μνήμη είναι πιο δυνατή από την ανδρική. Είναι επίσης πιθανότερο να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, ενώ η ανδρική φθίνει.

Το εύρημα προέρχεται από τη μελέτη 10.000 μεσήλικων ανδρών και γυναικών ηλικίας 52 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν από την ημέρα που γεννήθηκαν (όλοι έχουν γεννηθεί την ίδια εβδομάδα του 1958) σε βρετανική μελέτη της υγείας, της εκπαίδευσης και των σχέσεων (ονομάζεται μελέτη NCDS). Όταν οι εθελοντές έγιναν 50 ετών, οι ερευνητές από το Κέντρο Μακροχρόνιων Μελετών (CLS) του Πανεπιστημίου τούς ζήτησαν να υποβληθούν σε διάφορα τεστ.

Στο πρώτο, άκουσαν δέκα καθημερινές λέξεις και στη συνέχεια είχαν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για να θυμηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Στη συνέχεια, έκαναν διάλειμμα για πέντε λεπτά και τους ζητήθηκε να ξαναπούν τις λέξεις. Και στις δύο περιπτώσεις, οι γυναίκες απέδωσαν καλύτερα, καθώς ήταν κατά 5% καλύτερες στην πρώτη και κατά 8% στη δεύτερη…

Διαβάστε τη συνέχεια στο nowdoctor.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ