Πρόστιμο 7.000 ευρώ σε… βοσκό

Πρόστιμο 7.000 ευρώ σε… βοσκό

 

Πρόστιμο ύψους 7.016 ευρώ καλείται να καταβάλει στον Δήμο Ξάνθης βοσκός ο οποίος εντοπίστηκε να βόσκει αυθαίρετα το κοπάδι του στις εκτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σε βάρος του βοσκού έχει συνταχθεί βεβαιωτικός κατάλογος δικαιωμάτων βοσκής ποσού 7.016,80 ευρώ διότι εισήγαγε αυθαίρετα 433 αίγες στις εκτάσεις του Δήμου και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία καλείται να καταβάλει το τσουχτερό πρόστιμο. 

Ο βοσκός είναι κάτοικος Ξάνθης και συνολικά σε βάρος του βεβαιώθηκαν 14 αυθαίρετες παραβάσεις μέσα σε δύο μήνες, ενώ για κάθε παράβαση καλείται να πληρώσει 501,20 ευρώ. Αρχικά, του θέματος επιλήφθηκε η Τοπική Κοινότητα Ευμοίρου, ενώ ακολούθως η υπόθεση έφτασε στον Δήμο Ξάνθης, ο οποίος πλέον εκτός από την επιβολή του προστίμου ανέλαβε και την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την απομάκρυνση του βοσκού από την περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται πρόστιμα για αυθαίρετη βοσκή στην περιοχή της Ξάνθης, μιας και αρκετά συχνά εντοπίζονται κτηνοτρόφοι που χωρίς την έκδοση των απαιτούμενων αδειών κάνουν χρήση δημοτικών εκτάσεων βοσκής.

 

Πηγή: thrakitoday.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ