Εξαιρείται η Κεφαλονιά από το χαράτσι

Εξαιρείται η Κεφαλονιά από το χαράτσι

 

Αναστέλλεται για έναν χρόνο η καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα στην Κεφαλονιά, με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κεφαλονιάς.

“Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε σήμερα την Κεφαλονιά  προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους δοκιμαζόμενους πολίτες της, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή του στο νησί αποβιβαζόμενος από αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο Δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, μεταξύ άλλων, του μετέφεραν αίτημα να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά για ένα έτος από την καταβολή του χαρατσιού. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Παρίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους του λαού της Κεφαλονιάς”, επισημαίνεται.

 

Παράλληλα, ο Δήμος Κεφαλονιάς, ανακοινώνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πρόσωπα που διατίθενται να αποστείλουν βοήθεια για την υποστήριξη της κοινωνίας του νησιού, να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26710-26342, προκειμένου να καταγραφεί η προσφορά τους και να γίνει η διαχείριση της βοήθειας. Ώρες λειτουργίας: 8.30-20.30

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ