Έλληνες στη λίστα για τα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014

Έλληνες στη λίστα για τα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014

 

Τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι συγκαταλέγονται στη λίστα των προκριθέντων για τα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014, ενός από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.

Οι τέσσερις φωτογράφοι συμμετείχαν στις Κατηγορίες Επαγγελματιών και Ανοιχτού Διαγωνισμού, σε τέσσερις διαφορετικές υποκατηγορίες. Επελέγησαν από μια επιτροπή ειδικών του χώρου της φωτογραφίας, μέσα από σχεδόν 140.000 συμμετοχές φωτογράφων, που προέρχονταν από 166 χώρες – ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών στην επταετή ιστορία του θεσμού.

 

Οι φωτογράφοι είναι οι εξής:

Κατηγορίες επαγγελματιών – για σοβαρούς φωτογράφους, οι οποίοι κρίθηκαν για ένα συνολικό έργο τους

•ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ COUPΕ – ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Τοπίο

Ανοιχτός Διαγωνισμός – για λάτρεις της φωτογραφίας, οι οποίοι κρίθηκαν για μία μόνο φωτογραφία

•ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ, Αρχιτεκτονική

•ΠΑΝΑΓΗΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ, Σε χαμηλό φωτισμό

•ΜΥΡΤΩ ΣΤΕΝΟΥ, Πανόραμα

 

Επιπλέον, πέντε φωτογραφίες από Έλληνες φωτογράφους έλαβαν επαίνους στις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Κάθε χρόνο τα βραβεία Sony World Photography Awards επιβραβεύουν τις καλύτερες σύγχρονες διεθνείς φωτογραφίες από την περασμένη χρονιά. Οι τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με τις φωτογραφίες τους, όπως μια εντυπωσιακή σειρά εναέριων φωτογραφιών από το Δέλτα ποταμού στην Ισλανδία, από τον Εμμανουήλ Coupe – Καλομοίρη, ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα των προκριθέντων στην Κατηγορία Επαγγελματιών – Τοπίο.

Όλες οι φωτογραφίες των Ελλήνων φωτογράφων, που εντάχθηκαν στη λίστα των προκριθέντων, θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο, από την 1η έως την 18η Μαΐου, στo πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition 2014. Εισιτήρια διατίθενται από την τοποθεσία web www.worldphoto.org/2014exhibition.

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου και ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει εξοπλισμό ψηφιακής οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, από τη Sony.

Οι νικητές της Κατηγορίας Επαγγελματιών καθώς και ο νικητής του περίφημου βραβείου L’Iris D’Or και του τίτλου Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, με γκαλά, στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου.

Το βραβείο L’Iris d’Or συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000, ενώ ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000. Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν, εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ