Tέλος στη φαλάκρα. Μάθετε πως

Tέλος στη φαλάκρα. Μάθετε πως

 

Ευχάριστα τα νέα για τους άντρες που έχουν φαλάκρα. Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να μετατρέψουν ανθρώπινα κύτταρα δέρματος σε τριχοθυλάκια.

 Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια με την προσθήκη τριών επιπλέον γονιδίων τα κύτταρα, που ονομάζονται δερματικοί ινοβλάστες, μετατράπηκαν σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPSC), τα οποία μπορούν θεωρητικά να δώσουν τους περισσότερους από τους ιστούς του σώματος.

Τα κύτταρα iPSC μετατράπηκαν στην επόμενη φάση σε επιθηλιακά βλαστοκύτταρα, τα οποία υπάρχουν κανονικά στα τριχοθυλάκια.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Νature Communications», είναι η πρώτη φορά που ενήλικα ανθρώπινα κύτταρα μετατρέπονται σε επιθηλιακά βλαστοκύτταρα.

Η παραγωγή επιθηλιακών βλαστοκυττάρων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά όχι μόνο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας αλλά και για την επούλωση τραυμάτων του δέρματος. Πάντως όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές η μέθοδός δεν είναι ακόμα έτοιμη για δοκιμές σε ανθρώπους.

 

Πηγή:boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ