Ψάχνουν τους συνεργάτες του Ξηρού

Ψάχνουν τους συνεργάτες του Ξηρού

Έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο σκληρός πυρήνας των ατόμων που παρέχουν υποστήριξη και κρησφύγετο στον Χριστόδουλο Ξηρό, που καταζητείται μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα. Την ίδια στιγμή οι καταδικασθέντες της 17Ν του γυρίζουν την πλάτη.

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του Ξηρού, ο ίδιος δήλωνε αποφασισμένος να συνεχίσει τη δράση του, καθώς φέρεται να «είχε βρει νέα παιδιά που θέλουν να τον ακολουθήσουν».

Η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες σε σπίτια συγγενών και κοντινών προσώπων του Χριστόδουλου Ξηρού στη Βόρεια Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής σε έξι σπίτια και συνελήφθησαν δύο άτομα. Στο σπίτι του πρώτου βρέθηκε μία σιδερογροθιά και στο σπίτι του δεύτερου ένα ξύλινο τόξο και βέλος με μεταλλική αιχμή, ξύλινο ρόπαλο με μεταλλικό καρφί, αυτοσχέδιο ξίφος με μεταλλική λάμα, δύο μαχαίρια και μία αυτοσχέδια κροτίδα.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης απέστειλε, με συνεργάτη του, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά με την οποία ζητά παρέμβαση για τις έρευνες που διεξάγει η ελληνική Αστυνομία σε κατοικίες συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης σε έγγραφη αναφορά του προς την εισαγγελική λειτουργό, αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια των δύο αδελφών του Χριστόδουλου Ξηρού και του ανιψιού του στην Θεσσαλονίκη.

Στην αναφορά του αυτή, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι οι έρευνες στις κατοικίες συγγενών του πελάτη του, είναι παράνομες και παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα των πολιτών. Παράλληλα, αναφέρει, παραβιάζεται το οικογενειακό και προσωπικό άσυλο των συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ο κύκλος της 17Ν έκλεισε»

Μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και οι καταδικασθέντες για τη 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός «αποκήρυξαν» τον Χριστόδουλο Ξηρό και την προσπάθεια του να εμφανιστεί στο βίντεο-«προκήρυξη» ως συνεχιστής της 17 Νοέμβρη. «Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της» σημείωσε σε μήνυμα του που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Και ο αδερφός Χριστόδουλου Ξηρού, Σάββας είπε μέσα από την φυλακή ότι η 17Ν τελείωσε. «H Οργάνωση τελείωσε… Δεν υπάρχει 17Ν… Σκόρπισε…, τέλειωσε αυτό το παραμύθι», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός και υποστήριξε πως η οργάνωση «δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα».

Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει τη στάση του αδελφού του και υπογράμμισε ότι «βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ