Στον Πειραιά οι διασωθέντες από το Φαρμακονήσι

Στον Πειραιά οι διασωθέντες από το Φαρμακονήσι

Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» έφθασαν στις 10 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, οι οποίοι διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Οι μετανάστες φιλοξενούντο τις προηγούμενες ημέρες στη Λέρο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού τους έδωσε το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προσωρινής διαμονής, τους άφησε ελεύθερους.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μεταναστών για τον Πειραιά ανέλαβε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες εντοπίστηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα, από σκάφος του λιμενικού, ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Κατά τη ρυμούλκησή του, δύο από τους μετανάστες που επέβαιναν στο αλιευτικό έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει μετακινήθηκαν απότομα, με αποτέλεσμα το αλιευτικό να αναποδογυρίσει και να βυθιστεί.

Το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού κατάφερε να διασώσει 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες, 12 από τους συμπατριώτες τους αγνοούνται.

Η σορός ενός 11χρονου παιδιού και μιας 38χρονης γυναίκας, που ανήκουν στους αγνοούμενους εντοπίστηκαν από τις τουρκικές Αρχές στα τουρκικά παράλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ