Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Ζέττα Μακρή

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητά η υφυπουργός Υγείας  Ζέττα Μακρή η οποία  κατέθεσε αναφορά με τις καταγγελίες που  έκανε πρόσφατα για την «τρύπα» εκατομμυρίων  στον ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με  την αναφορά, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ  βάσει  των  καταγγελιών  υπήρχε «τρύπα» στον Οργανισμό ύψους 8,4 εκατ. ευρώ.  Από  αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ, αφορούν σε ένα ποσόν αδιάθετο που βρίσκονταν στα ταμεία του Οργανισμού και το οποίο έχει εξαφανιστεί.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

Η υφυπουργός Υγείας ζητά να ερευνηθεί αν ήταν νόμιμος ο τρόπος που έγινε η διαχείρισή τους, να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πως διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός,  με ποιες τις διαδικασίες και με ποιους αποδέκτες.

Η αναφορά της κυρίας Μακρή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα τη διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ