Ο σκύλος τον έστειλε νοσοκομείο

Ο σκύλος τον έστειλε νοσοκομείο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας ένας νεαρός κάτοικος της Ξάνθης μετά από δάγκωμα σκύλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Αν. Παπανδρέου όταν ο παθών προσπάθησε να προσεγγίσει το σπίτι του και δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, ένα εκ των οποίων τον δάγκωσε με αποτέλεσμα αυτός να επισκεφτεί το Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Το πρωί της επόμενης ημέρας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης μετέβη στο σημείο αναζητώντας τον σκύλο, ώστε αυτός να περισυλλεχθεί καθώς εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με την επιθετική του συμπεριφορά και τους κινδύνους που αυτή κρύβει για τους πολίτες.  

«Ο σκύλος είναι επιθετικός. Έχουμε περίπου δέκα σημεία μέσα στην πόλη όπου υπάρχουν αγέλες αδέσποτων σκύλων, που είναι μάλιστα και επιθετικοί. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε πιάσει 10 σκυλιά που ήταν επιθετικά, μετά από σχετικές καταγγελίες» εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως «η αρμόδια επιτροπή έκρινε πως αυτά πρέπει να θανατωθούν ωστόσο οι φιλόζωοι μας είπαν ότι βρήκαν άτομα να τα υιοθετήσουν στη Γερμανία και έτσι η διαδικασία πάγωσε». 

Προσφάτως ο Δήμος Ξάνθης προχώρησε, δια της Οικονομικής Επιτροπής, στην κατάρτιση των όρων δημοπρασίας έργου για τη περισυλλογή, εμβολιασμό και στείρωση αδέσποτων ζώων, έργο που θα αναλάβει ιδιώτης. Ωστόσο οι καταγγελίες και τα παράπονα των κατοίκων της Ξάνθης πληθαίνουν όσο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά παραμένει άλυτο και διογκώνεται συνεχώς, ενώ καταγράφονται επιθέσεις σε πολίτες με τους τελευταίους να καταλήγουν μάλιστα στο νοσοκομείο.

 

Πηγή: thrakitoday.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ