ΒΙΝΤΕΟ-Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική-Φόβοι για χτύπημα

ΒΙΝΤΕΟ-Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική-Φόβοι για χτύπημα

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού με τους αξιωματικούς να προσπαθούν να το αποκρυπτογραφήσουν. «Τσεκάρουν» κάθε λεπτομέρεια που πιθανώς να τους δώσει κάποιο στοιχείο για την έρευνα. Οι αρχές αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά στοιχεία από τον πιθανό εντοπισμό του τρόπου με τον οποίο οι συνεργοί του Ξηρού κατάφεραν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο το βίντεο.

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά το μέρος που κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος κατάφερε πριν από δεκάξι ημέρες να αποδράσει παραβιάζοντας την άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές. Στις 6 Ιανουαρίου 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε καταζητούμενος από την αστυνομία αφού δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπως όφειλε ύστερα από άδεια που έλαβε την 1η Ιανουαρίου.

Είναι πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που τρομοκράτης ή οργάνωση στέλνει αντί για προκήρυξη, βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αλλά και της επιστολής του Χριστόδουλου Ξηρού, η αντιτρομοκρατική κάλεσε εκ νέου στην ασφάλεια, την πρώην σύντροφό του. Ενώ, παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους στο ίντερνετ καφέ στην περιοχή του Ζωγράφου, από το οποίο φέρεται να «ανέβηκε» το επίμαχο βίντεο.

Σύσσωμα όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τις απειλές Ξηρού.

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι αξιωματικοί προβληματίζονται για το γεγονός ότι στο κείμενό του ο Χριστόδουλος δεν έχει μηδενιστικές αναφορές όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων ν της Φωτιάς» αλλά μιλά αμέσως για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα όπως παραδοσιακές ένοπλες οργανώσεις, η «17Ν», ο «ΕΛΑ».

Εντύπωση προκαλεί στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ότι δεν στα κείμενά του μιλάει σαν εκπρόσωπος «λαϊκού κινήματος» και ζητά να υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά και άλλες σχετικές κινήσεις που παραπέμπει σε κείμενα κι αντιεξουσιαστικών ομάδων. Ενώ επίσης, προτρέπει για νέο «χτύπημα».

Ενισχύονται οι πιθανοί στόχοι

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλοι βρίσκονται σε συναγερμό, επικρατεί φόβος και ανησυχία στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ για νέο τρομοκρατικό χτύπημα τις επόμενες ημέρες. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει μια λίστα με πιθανούς στόχους των οποίων η φύλαξη ενισχύεται σημαντικά.

Διαφορετική γραμμή από τον «Μανώλη»

Να σημειωθεί πως ο «Μανώλης» της «17Ν», Χριστόδουλος Ξηρός, είχε επιλέξει να βρίσκεται πάντα στο σκοτάδι όλα τα χρόνια δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης (1975-2002), ενώ τώρα φαίνεται πως αλλάζει τακτική και ουσιαστικά επιλέγει μια διαφορετική γραμμή, βγαίνοντας μπροστά.

Ο Χρ. Ξηρός κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ