Εμφύλιος μεταξύ “Πυρήνων”

Εμφύλιος μεταξύ “Πυρήνων”

Βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μαίνεται εδώ και εβδομάδες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το τελευταίο επεισόδιο στον ενδοαναρχικό «πόλεμο» σηματοδότησε κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (Indymedia) και υπογράφεται από εννέα αναρχικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση. Σε αυτό οι υπογράφοντες κατηγορούν τα μέλη του επονομαζόμενου «πυρήνα φυλακής» της «Συνωμοσίας» (μετέχουν όσοι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μέλη της οργάνωσης) για εξουσιαστική συμπεριφορά, αναφερόμενοι στον άγριο ξυλοδαρμό -στη Δ΄ πτέρυγα- του έγκλειστου αναρχικού Γιάννη Ναξάκη από τα μέλη της οργάνωσης.

Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε δημοσιοποίηση κειμένου που υπέγραφε ο Ναξάκης (συνελήφθη την άνοιξη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Ν. Φιλαδέλφεια και δεν έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στην οργάνωση), στο οποίο ασκούσε κριτική στα μέλη του «πυρήνα φυλακής» της «Συνωμοσίας», για τη μη συμμετοχή τους σε επίθεση αναρχικών κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού: «Δεν κρύβω ότι σοκαρίστηκα όταν μια άλλη οργανωμένη ομάδα, αυτή της ΣΠΦ ξεκίνησε να στέκεται αντιθετικά με την αντιεξουσιαστική στάση μας». Στη συνέχεια του κειμένου του κατηγορούσε τον «πυρήνα φυλακής» για εξουσιαστικές συμπεριφορές.

Στο κείμενο, οι εννέα έγκλειστοι αντιεξουσιαστές, που είχαν εμπλακεί, όπως και ο Ναξάκης, στον ξυλοδαρμό του σωφρονιστικού, κατηγορούν τους άλλοτε συντρόφους τους για εξουσιαστική συμπεριφορά μέσα στον αναρχικό χώρο (ξυλοδαρμό Ναξάκη): «Θεωρούμε πως η δόλια ενέδρα στον σύντροφό μας αποτέλεσε μια στιγμή ενός πολιτικοστρατιωτικού σχεδίου επιβολής σιωπής γύρω από ζητήματα που αφορούν την εν λόγω οργάνωση».

Το κείμενο φέρει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές των συλληφθέντων για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τον Φιλώτα Φλώρινας (Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου, Δημήτρη Πολίτη, Ανάργυρου Ντάλιου, Φοίβου Χαρίση), του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο, Τάσου Θεοφίλου καθώς και των Αλέξανδρου Μητρούσια και Γιώργου Καραγιαννίδη, που έχουν ήδη από το 2010 συλληφθεί για την υπόθεση της «Συνωμοσίας», αλλά αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.

Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα (7 Ιανουαρίου) οι δράστες του ξυλοδαρμού Ναξάκη, ο επονομαζόμενος «πυρήνας φυλακής», είχε αναρτήσει σχετικό κείμενο όπου αποκάλυπτε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ισορροπία δυνάμεων εντός της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. «Του είχαμε εξηγήσει επανειλημμένως ότι η φυλακή δεν είναι ένα τσίρκο για να παίζεις και να πουλάς πνεύμα. Εγιναν αγώνες με αίμα και φωτιά για να κερδηθούν πράγματα μέσα στις φυλακές και οι κρατούμενοι να σέβονται τους αναρχικούς, ενώ η υπηρεσία να τους φοβάται για τα αντίποινα που μπορούν να συμβούν εκτός των τειχών».

Στο ίδιο κείμενο ο «πυρήνας φυλακής» χαρακτήριζε τον Ναξάκη «τιποτένιο συκοφάντη» και κατέληγε εκτοξεύοντας απειλές όπως «η διαλεκτική τελειώνει και υπάρχει χώρος μόνο για απόλυτη βία» και «αυτή τη φορά θα τον τελειώσουμε οριστικά». (Τον «πυρήνα φυλακής», μεταξύ άλλων, αποτελούν τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο, ο Γιώργος Πολύδωρος κ.ά.).

Αξίζει να αναφερθεί ότι αφετηρία της ρήξης υπήρξε παλαιότερη επιστολή του Γεράσιμου Τσάκαλου (ανήκει στον «πυρήνα φυλακής»), ο οποίος κατηγορούσε τους «ληστές του Βελβεντού» και τους συλληφθέντες της Ν. Φιλαδέλφειας για επιχειρησιακό σφάλμα, το οποίο είχε ως συνέπεια την παράταση της προφυλάκισής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού ο πατέρας των έγκλειστων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» αδελφών Γιώργου και Μιχάλη Νικολόπουλου.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ