Θηλυκός Κασπάροφ ετών 13

Θηλυκός Κασπάροφ ετών 13

Ήρθε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη έχοντας τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κορασίδων στο σκάκι και έφυγε έχοντας κατακτήσει μία ακόμη σημαντική διάκριση, αυτή της πρωταθλήτριας σκακιού στην κατηγορία νέων γυναικών έως 20 ετών. Και είναι μόλις 13 ετών.

Πρόκειται για τη Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα η οποία συμμετείχε στους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων Σκάκι έως 18 και 20 ετών, που διοργανώθηκαν από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Στην ίδια κατηγορία, τη δεύτερη θέση (με τους ίδιους βαθμούς: 5/7) κατέκτησε η επίσης Καβαλιώτισσα Δήμητρα Βάτκαλη, ενώ την τρίτη θέση πήρε η Αναστασία Αβραμίδου (ΠΣ Περιστερίου) με βαθμολογία 4,5/7.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρωταθλητές στους ίδιους αγώνες αναδείχθηκαν και οι: Στην κατηγορία νέων ανδρών έως 20 ετών ο Δημήτρης Λαδόπουλος (ΣΟ Ηρακλείου) με 5,5/7, ενώ δεύτερος ο Νικ. Θεοδώρου (ΣΟ Ρεθύμνου) με 5/7 και τρίτος μετά την άρση της ισοβαθμίας ο Φιλ. Στάμος με 4,5/7 (Φυσιολάτρης Νίκαιας).

Στην κατηγορία εφήβων έως 18 ετών ο Δημ. Παπακωνσταντίνου του Πανιωνίου με 7/9 κέρδισε στον τελευταίο γύρο τον Ηλία Ροϊνό του Ζήνωνα Γλυφάδας και ισοβάθμησε μαζί του κερδίζοντας την πρώτη θέση. Τρίτος μετά την άρση της ισοβαθμίας με τον τέταρτο (Καλογερή) αναδείχτηκε ο Αθαν. Μπάλας, της ΕΣ Θεσσαλονίκης, με 6,5/9.

Στην κατηγορία νεανίδων έως 18 ετών η Εύα Σερπετζιδάκη του ΟΦΗ έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε πρώτη μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας με 5,5/7 από την Αικ. Προκοπίου του ΣΟ Κατερίνης. Τρίτη με 5/7 αναδείχτηκε η Ρεβ. Σαλαχίδη του Αργοναύτη Κορινθίας.

Στην τελετή λήξης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) και επικεφαλής της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου δήλωσε ότι, ετοιμάζεται ένα κέντρο πνευματικών αθλημάτων από τον Δήμο, όπου το σκάκι θα έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Τα βραβεία στους νικητές απένειμε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΦΩΤΟ: chesskavala.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ