• ΒΙΝΤΕΟ-Στους δρόμους χιλιάδες... Άγιοι Βασίληδες

  7:31 μμ, Παρασκευή 27 Δεκ 2013 7:31 μμ, Παρασκευή 27 Δεκ 2013

  ΒΙΝΤΕΟ- Στους δρόμους χιλιάδες... Άγιοι Βασίληδες

  Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, κάνοντας την πόλη των Χανίων περισσότερο γιορτινή και ζωντανή, έστειλαν απόψε οι περίπου 3.000 Άγιοι Βασίληδες που συμμετείχαν -παρά την καταρρακτώδη βροχή- στο 3ο Santa Run που οργάνωσε και φέτος ο ομώνυμος σύλλογος με τη συνδρομή της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Χανίων.

  Οι περίπου 3.000 Άγιοι Βασίληδες, κρατώντας οι περισσότεροι ομπρέλες για να προστατευθούν από τη συνεχή βροχή, κάλυψαν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων, με αφετηρία το 1ο γυμνάσιο και μέσω του ενετικού λιμανιού θα καταλήξουν σε υπόγειο χώρο, στη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου οργανώνεται και το πάρτι της εκδήλωσης.

  Άτομα κάθε ηλικίας και φύλλου, φορώντας τη στολή του Άι Βασίλη, με σφυρίχτρες στο στόμα, τραγουδώντας, χορεύοντας και μοιράζοντας γλυκά και καραμέλες σε όσους τους παρακολουθούσαν, διέσχισαν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ σε κάθε γωνιά υπήρχαν παραδοσιακά κεράσματα, άφθονη τσικουδιά, μπύρα και αναψυκτικά.

  Το ρυθμό έδιναν μουσικοί παραγωγοί που συνόδευαν με τους ήχους της μουσικής τους συμμετέχοντες.

  Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβρη, έναν αγώνα περπατήματος μέσα στις πόλεις με στολές Άη Βασίλη. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπήρχαν, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί είναι η διάθεση, το κέφι και ο χορός.

  Από τη διοργάνωση του 2012 στα Χανιά, στην οποία είχαν πάρει μέρος 1.500 Άι Βασίληδες, είχαν συγκεντρωθεί και δοθεί σε ιδρύματα της πόλης 27.000 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα.

  Πηγή video: cretalive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα