Εφοπλιστές στα θρανία της αυτοάμυνας

Εφοπλιστές στα θρανία της αυτοάμυνας

 

Συναγερμός έχει σημάνει στον επιχειρηματικό κόσμο μετά την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Βούλα, καθώς διάχυτος είναι ο φόβος ότι μπορεί να έχουν μπει στο στόχαστρο γόνοι και άλλων ισχυρών οικογενειών της Αθήνας.

Όλο αυτό το κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί και πέρα από τον εφοπλιστικό κόσμο έχει οδηγήσει πολλούς μεγαλοεπιχειρηματίες στη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Vips εκδηλώνουν καθημερινά ενδιαφέρον συμμετοχής σε σεμινάρια, στα οποία οι υποψήφιοι στόχοι εκπαιδεύονται στο πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια των δραστών για να μη χάσουν τη ζωή τους.

«Μητρόπολη» αυτού του είδους  των εκπαιδεύσεων θεωρείται το Ισραήλ, ενώ ανάλογες εταιρείες υπάρχουν στην Κολομβία –όπου υπάρχει μεγάλη εμπειρία στις απαγωγές-, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Α & Κ Bodyguard Academy, Άγγελος Αγραφιώτης, επιβεβαιώνει ότι μέλη ισχυρών οικονομικά οικογενειών, που δεν είχαν μέχρι τώρα φύλαξη και εκπαίδευση στις απαγωγές, προσέρχονται στους ειδικούς θορυβημένοι.

Η εκπαίδευση ενός επισήμου κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ και ενός σωματοφύλακα από 7.000 έως 8.000 ευρώ. Όπως λέει ο κ. Αγραφιώτης, από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Βόλο συνολικά 20 bodyguards που είναι «σκιές» υψηλά ιστάμενων προσώπων.

 

 

 

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ