Οσμή σκανδάλου στον ΟΚΑΝΑ

Οσμή σκανδάλου στον ΟΚΑΝΑ

Για παράτυπη συμπεριφορά στον τρόπο προμήθειας και χορήγησης του φαρμάκου υποκατάστασης για άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης και δύο υποθέσεις που χρίζουν έρευνας από τον εισαγγελέα, το ΣΔΟΕ και τους ελεγκτές Δημόσιας Υγείας καθώς… αναζητούνται πάνω από 8 εκατ.ευρώ, κατηγορεί η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, τη διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, με βασική υπεύθυνη την πρόεδρό του, καθηγήτρια Μένη Μαλλιώρη.

Το θέμα, όπως έγινε γνωστό χθες, αναμένεται να συζητηθεί και στη Βουλή ύστερα από σχετικό αίτημα που διατύπωσε και ο τ. υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ζητήσει την παραίτηση της κυρίας Μαλλιώρη από προχθές, χωρίς να έχει υπάρξει εξέλιξη στο θέμα αυτό μέχρι αργά χθες το βράδυ και η κ. Μακρή προωθεί σήμερα το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα, καθώς οι απαντήσεις στις κατηγορίες που έδωσε η κ. Μαλλιώρη, μέχρι στιγμής, ειδικά για το ζήτημα της διάθεσης των κονδυλίων σε έτερους σκοπούς, δεν ικανοποιούν κανέναν. Κατά γενική ομολογία, μάλιστα, κρίνονται ως γενικόλογες.

Δείτε τις τρεις υποθέσεις και τα στοιχεία τους.

Τα Νέα: Κακοδιαχείριση…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΚΑΝΑ έρχεται στο προσκήνιο με επίσημες καταγγελίες για οικονομική κακοδιαχείριση. Τον Μάρτιο του 2011 δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος ζήτησε τακτικό έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ, έπειτα από καταγγελία χρήστη ναρκωτικών που έκανε θεραπεία σε Μονάδα Αποκατάστασης.

Ο κ. Ρακιντζής, ο οποίος είχε παρουσιάσει το πόρισμα μαζί με τη Μένη Μαλλιώρη που τότε ήταν η νέα Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ζητούσε να γίνει πειθαρχικός έλεγχος στον Οργανισμό για πράξεις ή παραλείψεις στελεχών του, ενώ έστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων στην κατασκευή της Μονάδας Υποκατάστασης του Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι την περίοδο 2007-2010, ο ΟΚΑΝΑ κατέβαλε πάνω από 880.000 ευρώ σε ξενοδόχους για τη φιλοξενία 42 θεραπευόμενων δίχως σχετική σύμβαση (υπήρχαν μόνο προφορικές συμφωνίες).

Επίσης, τη διετία 2008-2009 πλήρωσε πάνω από 835.000 ευρώ για λογαριασμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, με τους εργαζόμενους που είχαν κινητά να τα χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από «Τα Νέα».

 

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος – Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ