Συνελήφθη υπάλληλος του δήμου Αθηναίων

Συνελήφθη υπάλληλος του δήμου Αθηναίων

 

Υπάλληλος του δήμου Αθηναίων και η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Οι υπάλληλοι που έκαναν έλεγχο στο φορτηγό, ειδοποίησαν την Αστυνομία και ο οδηγός συνελήφθη το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι, μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών σακουλών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).

Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Το φορτηγό κατασχέθηκε και ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ