Χιονιάς στην Κρήτη

Χιονιάς στην Κρήτη

 

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως, στα ορεινά προβλέπονται, για σήμερα, στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 11 βαθμών Κελσίου.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου

Από 20-30 εκατοστά κυμαίνεται το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου σήμερα το πρωί, μετά τη χθεσινή χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Χερσονήσου και του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κράτησαν μέχρι χθες τα μεσάνυχτα ανοιχτή την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο από την πλευρά του Αυχένα Αμπέλου και συνεχίζουν απο τις 5 το πρωί τον εκχιονισμό.

Το ύψος του χιονιού δημιουργεί αρκετά προβλήματα. “Προς το παρόν, δεν έχουμε αναφορές για συγκεκριμένα προβλήματα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με το φως της ημέρας θα αρχίσουμε να ελέγχουμε κάθε περιοχή, καταγράφοντας και τυχόν προβλήματα από τους δημότες μας”, τόνισε ο δήμαρχος, Γιώργος Μηλιαράς.

Κλειστά σχολεία στη Βιάννο

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, που με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα οι σχολικές μονάδες.

1 Γυμνάσιο και Λύκειο Βιάννου

2 Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου

3 Δημοτικό Σχολείο Αμιρών

4 Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ