Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων

Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων

Συνεχίζονται για έβδομη συνεχή ημέρα, τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, με τη λειτουργία ειδικά θερμαινόμενων χώρων, για την προστασία των αστέγων συμπολιτών μας από την εντεινόμενη κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες στην πόλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου η τετραψήφια γραμμή ενημέρωσης 1595, καταγράφει πληροφορίες για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Σε στενή συνεργασία με ομάδες εθελοντών, οργανώσεις και φορείς, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων συνεχίζει την επιτόπια φροντίδα και ενημέρωση (street work) των ανθρώπων που βρίσκονται στο δρόμο, για τους τρεις θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Οι χώροι φιλοξενίας είναι οι εξής:

α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)

β) η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449)

γ) και για έκτακτες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Υπνωτήριο της οδού Αλικαρνασσού 49.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με την PRAKSIS, τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, τους Γιατρούς του Κόσμου, την ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, την EQUAL, τη Θετική Φωνή, τον ΟΚΑΝΑ, το ΕΘΕΑ Exelixis για την αλληλοκάλυψη αναγκών σε τρόφιμα, υπνόσακους, κουβέρτες και φάρμακα.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. από την έδρα του, Πειραιώς 35, συντονίζει και φέτος τις ομάδες που θα παρεμβαίνουν στους δρόμους της πόλης σε εικοσιτετράωρη βάση, προωθεί προς όλους τις αναφορές για την ύπαρξη αβοήθητων αστέγων στο δρόμο και θα καλύψει τις ανάγκες των αστέγων σε κλινοσκεπάσματα, φαγητό και μικρογεύματα, εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας που θα ανοίξουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των άλλων φορέων σε υλική βοήθεια.

Ενημερώνονται επίσης τα Αστυνομικά Τμήματα, στην ευθύνη των οποίων βρίσκονται τα σημεία υποδοχής αστέγων, για τη συνδρομή τους ως προς τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Έχει ήδη γίνει επικοινωνία με την 1η ΔΥΠΕ για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ