“Η Εκάλη είναι εδώ κ. Στουρνάρα”

“Η Εκάλη είναι εδώ κ. Στουρνάρα”

 

«Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. υπουργέ», απαντούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από την περιοχή των «Landlords που ήρθε η ώρα να πληρώσουν», σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γιάννη Στουρνάρα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Προγραμματισμού, Μελετών, Ηλεκτρομηχανολογικού και Δ.Ε. Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς, Μάνος Μαρκεσίνης, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Βαλασοπούλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης, Δημήτρης Γονέος και οι τοπικοί σύμβουλοι Εκάλης, Γιώργος Νικολάκης και Δημήτρης Θεοδωρίδης, συνυπογράφουν την παρακάτω επιστολή και χρεώνουν στον κ. Στουρνάρα, εκτός «της εσκεμμένης φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης», ίσως «και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας».      

«Ως Absentee Landlords χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης ο κ. Στουρνάρας. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής: 

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. υπουργέ, εν αντιθέσει με κάποιους ‘‘τεχνοκράτες’’ αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων. 

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:

* Πλασματικές αντικειμενικές αξίες της τάξεως των 4.450 ευρώ / τ.μ.

* Τέλος Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών.

* Τέλος Ακαλύπτων επ’ αυτών.

* Φόρο Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών. 

* Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επ’ αυτών.

* Παράλογα τέλη μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.λπ. επ’ αυτών.     

* Δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς.

* Δημοτικό Φόρο.

* Πετρέλαιο θέρμανσης σε παράλογες τιμές που εσείς επιβάλλατε και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα λοιπά εισοδηματικά κριτήρια, λόγω ιδιοκτησιών με αντικειμενική αξία μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

* Τη μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης, γιατί στην περιοχή δεν λειτουργεί δίκτυο αερίου καυσίμου.

Το κόστος βυτιοφόρου για αποχέτευση μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών, γιατί το δίκτυο αποχέτεσυςη τώρα κατασκευάζεται.

* Παράλογα τέλη αποχέτευσης. Διότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει όσες ιδιοκτησίες συνδέονται με το δίκτυό της το νερό του ποτίσματος των κήπων τους ως αποχετευόμενο.

* Προσεχώς παράπλευρα διόδια για να πάει σπίτι της.

Εντωμεταξύ, εσείς κ. Στουρνάρα, ως τεχνοκράτης και καθηγητής, έχετε αποτύχει να:

* Συλλάβετε και να φορολογήσετε της δεκάδες offsores επιχειρήσεις που έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την ιδιοκτησία ακινήτων.

* Να εκκαθαρίσετε και να στείλετε εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011, 2012 και 2013 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δέκα μήνες φόρους 4 ετών.

* Να αναθεωρήσετε (μειώσετε) τις αντικειμενικές αξίες από το 2006.

* Να συλλάβετε έστω και υποτυπωδώς την τεράστια φορολογητέα ύλη από αυτούς που κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν σε βάρος των υπολοίπων.

* Να δώσετε πειστικές εξηγήσεις, γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως Καβούρι, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κολωνάκι, κ.α., συντηρώντας αυτόν το λανθάνοντα ρατσισμό έναντι των κατοίκων μιας περιοχής. 

Το μεγαλύτερο δυστύχημα, όμως, κ υπουργέ, είναι ότι ενώ εσείς μεθαύριο θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως freelancer στη City Group, στη Morgan Stanley ή σε κάποιον άλλον αξιοσέβαστο οργανισμό, η ιστορία θα σας χρεώσει την τελική υπογραφή για την εσκεμμένη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας και ίσως και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πηγή: amarysia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ