Θέρμανση με τηγανέλαιο στα σχολεία της Πάτρας

Θέρμανση με τηγανέλαιο στα σχολεία της Πάτρας

Συνεχίζεται από την ΑΔΕΠ Α.Ε και τον Δήμο Πατρέων η τροφοδοσία βιοκαύσιμου θέρμανσης από τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια στα σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, επιστράφηκε σήμερα το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στην Αγία Βαρβάρα, ποσότητα 200 λίτρων βιοκαύσιμου, το οποίο προήλθε από το πρόγραμμα συλλογής  χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων τα οποία μετατρέπονται μετά από επεξεργασία σε βιοκαύσιμο, στο πλαίσιο  πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι  αντιδήμαρχοι  Γιώργος Σιγαλός και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο  Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Παναγιώτης Ξυπολιάς  και ο υπεύθυνος του Προγράμματος, προϊστάμενος του  Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Α.Ε. Κων/νος Κωνσταντακόπουλος.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, χάριν της οποίας επιτυγχάνεται η προστασία του περιβάλλοντος  και η εξοικονόμηση πόρων για κάθε σχολείο.

Την ίδια ημέρα επιστράφηκαν σε άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα οι παρακάτω ποσότητες βιοκαυσίμου από επεξεργασμένα τηγανέλαια:

Στο 50ο Δημοτικό Σχολείο-100 λίτρα, στο 60ο Δημοτικό Σχολείο-200 λίτρα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς-200 λίτρα και στο Δημοτικό Σχολείο Ρίου-200 λίτρα.

Ήδη έχει γίνει επεξεργασία 4.000 λίτρων τηγανελαίων που συλλέχθηκαν στα 23 σχολεία που συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα συλλογής και μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο, τα οποία επιστράφηκαν  μετά από επεξεργασία στα ίδια σχολεία και τοποθετήθηκαν στις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, όπου το βιοκαύσιμο αναμεμειγμένο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί ιδανικό καύσιμο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντακόπουλο, για τη φετινή χρονιά υπάρχουν αρκετά αιτήματα για επέκταση του Πιλοτικού Προγράμματος και σε άλλα σχολεία του Δήμου, ενώ με την  έναρξη λειτουργίας το Αρχές του 2014 Νοέμβριο 2013, του Ενεργειακού Κέντρου Πληροφόρησης για τη βιομάζα, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου (όπου γίνεται η επεξεργασία των τηγανέλαιων) θα ενταθεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα  και σε άλλες ομάδες πολιτών.

,

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: patrastimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ