Οι τροφές που προστατεύουν…

Οι τροφές που προστατεύουν…

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό και είναι ικανή να αποτρέψει την εμφάνιση αρκετών μορφών καρκίνου.

Αν και οι ευεργετικές επιπτώσεις της σωστής διατροφής έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά από τη δεκαετία του 1950, πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Eνωσης Κατά του Καρκίνου αποδεικνύουν ότι σχεδόν οι μισοί τύποι της ασθένειας είναι δυνατό να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.

Οι τροφές που συνιστούν οι ειδικοί είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό. Στο σημερινό «Eθνος – Υγεία» παρουσιάζονται 11 από αυτές.

Καφές: Εχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ερευνες κατέδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά καφέ είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου ή κατανάλωναν ελάχιστη ποσότητα ροφήματος.

Ελαιόλαδο: Σημαντικός σύμμαχος για την υγεία, το ελαιόλαδο και ειδικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σκόρδο: Ανήκει στην ομάδα των ουσιών που απενεργοποιούν τη δράση των ελεύθερων ριζών και τροποποιούν τη δράση των ενζύμων. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες σκόρδου αντιμετωπίζουν μειωμένες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο.

Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε κατεχίνες, το πράσινο τσάι επιβραδύνει ή και αποτρέπει την επέκταση των καρκινικών κυττάρων. Η συχνή κατανάλωσή του προστατεύει από αρκετές μορφές καρκίνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ