Μύθοι και αλήθειες για την απιστία

Μύθοι και αλήθειες για την απιστία

Μια από τις πιο συχνές απαντήσεις που δίνουν δυο σύντροφοι σχετικά με το τι δεν θα συγχωρούσαν σε μια σχέση είναι “η απιστία”. Διερευνώντας όμως περισσότερο αρχίζουν διάφορες διευκρινίσεις: εξαρτάται πόσο καιρό είμαστε μαζί, αν ήταν για μια φορά ή αν διατηρούσε παράλληλη σχέση, αν μου το είπε ή το κράτησε κρυφό. Όποια στάση και αν έχει κάποιος σχετικά με το θέμα αυτό, η απιστία αποτελεί αν όχι αιτία χωρισμού σίγουρα λόγο που η σχέση μπαίνει σε κρίση και πολλά “δεδομένα” αναθεωρούνται.

Γράφει η Έρα Μουλάκη 

Λόγοι, αιτίες και αφορμές

Υπάρχουν πολλοί λόγοι καθώς και χιλιάδες αφορμές, που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία. Κάποιοι από αυτούς είναι προβλήματα στον ερωτικό τομέα και η έλλειψη ερωτικής ικανοποίησης μέσα στη σχέση, έλλειψη επικοινωνίας ή οι συνεχείς συγκρούσεις και υποτιμητικά σχόλια προς τον/την σύντροφο.

Ακόμα, η χαμηλή αυτοπεποίθηση και ο φόβος εγκατάλειψης μπορεί να οδηγήσουν έναν/μια σύντροφο στο να απιστήσει ώστε να μη νιώσει προδομένος/η.

Επίσης, υπάρχουν κάποιοι που έχουν εμμονή με το σεξ και προσπαθούν να καλύψουν αυτή τους την ανάγκη με κάθε τρόπο. Συχνά όμως ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, υπάρχει δυσκολία συναισθηματικής σύνδεσης με τον/την άλλο, και δυσκολία αντίληψης του πόσο πληγώνει τον/την σύντροφο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ